Menu

Agil förändringsledning

Allt fler myndigheter och företag inser nu möjligheterna med en agil ansats i sin verksamhetsutveckling.

De agila arbetssätten tar nu klivet utanför dörrarna till IT-avdelningen och är idag även en central del av en organisations strategiska och taktiska styrning.

Med en utgångspunkt i väl fungerande principer och ramverk för agil verksamhetsutveckling kan AdviceUs specialister facilitera en förändring av din organisation, som ökar er förmåga att bygga framgång i en digital era.

 

Det som gör Lean/Agil förändringsledning så värdeskapande är dess förmåga att

 

  • Kombinera bottom-up-perspektiv med top-down. Vi kan både motivera kunskapsarbetare att ta sitt mest kreativa beteende till jobbet, samtidigt som vi förbättrar vår förmåga att styra med strategiska teman.
  • Hjälpa oss ta steg bort från 12-månaders-hjulets fängelse som i praktiken skapar upp till 2 års ledtid på nya initiativ.
  • Montera in förändringsledning som en integrerad del i vardagen i den Lean/Agila infrastrukturen som vi tillsammans skapar, där linjeorganisationen är en del.

Kan vi hjälpa med Agil transformation? 

 

Kontakta oss så berättar vi mera

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi jobbar med

– Införande av Agil/Lean portföljstyrning
– Lean/Agil förändringsledning med utgångspunkt i SAFe 4.6 och 5.0
– Agil Coachning och facilitering av Agila Team/Tåg
– Coachning och utbildning av Produktägare
– Utbildning i Agil/Lean metoder, såsom Scrum, Kanban, SAFe m.fl..

Flera anledningar till att bedriva agil verksamhetsförändring!

Enligt en återkommande internationell undersökning [1], så är de tre vanligast inrapporterade mervärdena med agila arbetssätt att 1) öka sin förmåga till snabb omprioritering, 2) Transparens och visualisering av insatser, samt 3) linjering mellan verksamhet och IT.

Det finns även utmaningar och barriärer i samband med agil transformation, som exempelvis organisationskultur och allmänt motstånd till förändring. Därför är det kanske ingen överaskning att vi ser Ledningens support och sponsorskap som en grundläggande förutsättning för en framgångsrik förändring.

[1] ”13th Annual state of agile report” (VersionOne)

.

Hitta medarbetare

Kontakta oss

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt